På mine clinics demonstrerer jeg, hvorledes jeg arbejder/træner/rider hestene, og hvordan jeg underviser. Som regel udføres de med mine egne heste, men indimellem har jeg gæste- heste/ryttere med også. Disse clinics er tænkt som inspiration, motivation og supplement, for endnu bedre forståelse og udførelse. 

En Clinic kan med stor effekt opfølges af undervisning eller et kursus med dig og din hest.

Clinic afholdes jævnligt herhjemme hos mig.

Kobl dig på her, så får du besked, når der er nye datoer.

 

 

 

 

 

 • En halv parade - god grundridning

  Dressurens formål er at gøre hesten smidig, løsgjort og gennemarbejdet. At hjælpe hesten til at arbejde ens til begge sider og gennem de essentielle øvelser som overgange, temposkift, vendinger og sidebevægelser, blive stærk nok til at bære det meste af sin og rytterens vægt på sine bagben. Hestens muskler, led og sener skal via dressurarbejdet udvikles til med smidighed og styrke, at hesten kan bevæge sig taktfast i alle gangarter og bevæge sig i balance og fuld harmoni med rytteren. Såvel de fremaddrivende som opsamlende/anholdende hjælpere skal forstås og accepteres af hesten således, at hesten fortsat kan udvikle sig og rides med halve parader.

  De halve parader, overgange, temposkift, vendinger og sidebevægelser er hovedemnerne i denne clinic, som demonstreres til hest.

  Min bog "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser.", er lærebogen til denne clinic.

 • Dressur fra jorden

  Dressurarbejdet med hestene er med til at bevare vore heste sunde og raske. Hesten bliver løsgjort, smidig og styrketrænet, og hestens eventuelle skævheder udlignes. Når dressurarbejdet med hestene udføres i samarbejde med hesten, opnår vi endvidere heste med stor arbejds- og livsglæde.

  Dressuren indebærer forskellige opgaver og øvelser, som med stor fordel kan indøves/trænes fra jorden, før eller sideløbende med ridningen. Overgange, temposkift, schenkelvigninger, versader, traversader, vendinger og bagpartsvendinger er noget af det, der vises i denne clinic.

  Dressur med begge ben på jorden, giver en endnu bedre forståelse og koordinationsevne for hesten og rytteren. Rytteren ser hesten arbejde fra jorden og det giver en større indsigt i, hvorledes hesten reelt bevæger sig i gangarterne, i opgaverne og i øvelserne. Hestens (og rytterens) svagheder og styrker spottes nemt, og det er til stor gavn i den videre udvikling af begge parter.

  Endelig opnår man som rytter en god forståelse for hestens adfærd og reaktionsmønstre, man viser hesten sit lederskab, man får en herlig følelse af samhørighed og der skabes "en fælles boble" af ro og tryghed, som er guld værd også når man rider hesten.

  Min bog "En halv parade - dressur med begge ben på jorden", udkommer i 2018.

 • Rytterens bevægelighed, placering og indvirkning

  De halve parader skal mestres, når hesten skal rides i dressur. Rytteren skal sidde i egen balance og følge hesten i dens bevægelser. Indvirkningen skal foregå med fine effektive hjælpere og uden synlig anstrengelse fra rytteren. Brugen af sædet, schenklerne, hænderne og vægtfordelingen har afgørende betydning på hestens måde at bevæge sig på, og rytterens placering på hesten har direkte betydning for hestens måde at placere sig på. Timing er essentielt i ridningen af hesten, og derfor er en god kropsbevidsthed og en udvikling af rytterens motoriske evner en gave for den ,der ønsker at ride hesten.

  På denne clinic vil vi med udgangspunkt i bogen "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser", komme igennem rytterens bevægelighed, placering og indvirkning.

Kunderne siger:

 


"Dit store engagement smitter, - alene det er meget motiverende. Dernæst så er dine budskaber og dine systemer meget enkle at arbejde med og ud fra, fordi de er enormt logiske og meningsfyldte. På denne og også sidste clinic har du formået at formidle budskabet og give nogle værktøjer, teoretisk og visuelt, som man kan tage med sig og arbejde med hjemmefra.

Den helt store forskel for mig er, hvor nærværende jeg er blevet, når jeg rider. Fordi jeg har fokus på mig selv først og fremmest.

Det er så fedt, at du er dybt seriøs og professionel, men samtidig har du begge ben solidt plantet på jorden med god humor."

Maiken von der Recke, Rytter

Deltager ved clinic "Dressur med begge ben på jorden"


Tak for i går. Jeg har lige prøvet teknikkerne af på min hoppe og det gik over alt forventning😃

Anita Sørensen, Rytter

og deltager på Clinic "Rytterens Bevægelighed, Placering og Indvirkning" 


Mange tak for inspirerende og lærerig clinic i søndags. Tingene giver mere mening efter jeg har læst din bog og nu fik set det også "live"😉🐎. Sikken en dejlig Vincent du har og hvor er i gode til det i laver🖒

Det vil jeg og min frække Fantur også lære.
Olga Kobbernagel, Rytter
og deltager på Clinic "Rytterens Bevægelighed, Placering og Indvirkning"