Træn din hest fra jorden

Træn din hest fra jorden

2. bog i "En halv parade". serien: "Træn din hest fra jorden" 

Hesteejere vil med arbejdet beskrevet i denne bog få et godt fundament for en god og sikker håndtering af hesten, få skærpet den gensidige tillid og respekt og opleve en stærk samhørighed med deres hest. 

Bogens indhold er yderst anvendelig i praksis, og vil derfor være et unikt redskab til forbedring af hestens koordinations- og udførelsesevne. Men også i forhold til som menneske at forstå hestens natur og adfærd, bevægelsesmønstre og indlæringsevne. Bogen vil give rytteren på jorden en yderligere forståelse for dressurens formål og principper og for øvelsernes optimale udførelse.

Dressurarbejdet i sig selv hjælper hesten til smidighed og styrke, gavner hestens sundhed og holdbarhed, og stimulerer hesten såvel fysisk som mentalt. Når hesten trænes fra jorden, som enestående træning eller som supplement til ridningen, vil dressurens elementære opgaver og øvelser blive indlært, finpudset eller forbedret til glæde og gavn for hestens trivsel, fortsatte uddannelse og videre udvikling. Hestens takt, løsgjorthed, accept af biddet, spændstighed, ligeudretning og samling vil med træningen fra jorden kunne bevares eller forbedres.

Undervisere på alle niveauer vil ligeledes kunne få stor glæde og gavn også af denne bog. Både rytter og hest skal ofte begge uddannes undervejs, og "Træn din hest fra jorden" vil fremme denne proces og optimere udviklingen. Underviseren kan træne hesten fra jorden, mens rytteren sidder på hesten, hvorved rytteren opnår en stærk ahaoplevelse.    

Den er endvidere et stærkt supplement til den første bog i serien "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser". 

Køb bogen med dankort ELLER læg din ordre på Webshop og betal med mobilePay til 23 29 01 54.


 

Modtag tips, stærke tilbud og guiden "Sådan rider du din hest med halve parader"

 Ja tak!


 

FLOT Lektør udtalelse!

Så kom lektør udtalelsen på bogen "Træn din hest fra jorden". Og endnu engang en virkelig flot en af slagsen 🤪

"Sympatisk og velfungerende bog om hestetræning, hvor forfatteren smukt og rigtigt understreger: Idag hvor alting går så stærkt, og vi mennesker ofte glemmer at være i nuet, vil arbejdet med din hest fra jorden hjælpe dig til at være nærværende"

I pressemeddelelsen står der om "Træn din hest fra jorden"

Pressemeddelelse

Karina samlede sin dressurkarriere op fra jorden

Da Karina Watson Olsen i en rideulykke i 1999 faldt af sin trofaste makker Wincent og pådrog sig et brud på ryggen, var det hele hendes liv og verden, der skulle samles op fra jorden. I sin nye bog Træn din hest fra jorden beskriver Karina den træning fra jorden, der ikke bare blev den overraskende vej tilbage for hende, men også førte til et endnu tættere træningsforhold til Wincent.

Karina købte den toårige varmblodshest Wincent, da hun selv var 20 år. Dengang havde hun allerede redet, siden hun var seks år, og med Wincent nåede ridekarrieren et foreløbigt højdepunkt. Hun red ham til som fireårs, og i 1999 var de nået til at ride dressur på middelsvært niveau, da det gik galt.

Den efterfølgende tid var svær både fysisk og psykisk, og Karina kunne ikke ride. Det eneste, hun kunne, var at træne Wincent fra jorden. En disciplin hun indtil da ikke havde det store kendskab til, men som hun lærte at mestre.

”Jeg lærte, at jeg med træning fra jorden kunne give Wincent en endnu bedre forståelse for, hvad han skulle. Jeg kunne vise ham, hvordan han skulle koordinere sine bevægelser, og hvordan han skulle placere sig. Det gav ikke bare Wincent en bedre forståelse, men også mig en bedre fornemmelse for hesten, når jeg red ham. Deraf kom en tydelig forbedring i øvelserne, når jeg efterfølgende red dressur på ham,” siger Karina Watson Olsen.

Træn din hest fra jorden er anden del af Karina Watson Olsens serie om dressurtræning. I første bog, En halv parade, beskriver Karina det brede dressursystem, hun har udviklet. I Træn din hest fra jorden fokuserer hun specifikt på træning fra jorden. Træning fra jorden kan bruges mange gange i løbet af hestens liv. For eksempel i longe i den første tid før ridning eller som aflastning, afvekslende træning, genoptræning og for at løse et problem, der er opstået under træningen.

Med en baggrund som dressurdommer fungerer Karina Watson Olsen i dag som underviser, foredragsholder, forfatter og rytter. Hendes makkerskab med Wincent forsatte både fra jorden og i sadlen til Wincent blev 21 år.
 
Titel: Træn din hest fra jorden 
Forfatter: Karina Watson Olsen
Vejledende pris: 299,95
ISBN: 978-87-93664-07-4
Udgivelsesdato: 2. april 2018

En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser

"En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser"       

Fra bogens bagside:

"At få en hest til at præsentere sig bedst muligt, at få den til at gå for lette hjælpere og demonstrere taktfaste, rummelige gangarter mens den ubesværet viser øvelserne i de lette dressurprogrammer, er ikke helt så let som det lyder.  Alle har vi sparket og slået den ”dumme” hest, der for tiende gang hopper til siden for den farlige ”løvestol”, der står i hjørnet af ride huset.

Med udgangspunkt i hestens natur og rytterens fysik samt en række enkle metoder, udgør Karina Watson Olsens bog et fantastisk supplement til den egentlige rideundervisning for både nye og rutinerede ryttere.                     


Bogens første del fokuserer på hestens grunduddannelse som er baseret på at få den lydig for hjælperne, løsgjort, ligeudrettet og i balance. Det er afgørende, at grundridningen er på plads før man forsøger at ride et program. Metoderne til at opnå dette og til at rette fejl gennemgås grundigt, og er et afsnit som man som rytter til hver en tid kan referere tilbage til , hvis man støder på problemer i hestens uddannelse.               

I bogens anden del gennemgås alle øvelser i de lette dressurklasser en efter en: Hvordan skal de rides, hvad er vigtigt og hvordan løser man typiske udfordringer?   

Bogens sidste del handler om at ride stævner: Hvad skal ud tænke på før, under og efter stævnet? Hvordan skal du træne og hvordan skal du ride på dagen for at få flest muligt point? Her får du også gode råd om at uddanne unge dressurheste, om at vælge den rigtige hest og om at ride stævner af en af Danmarks allermest vindende unge dressurryttere, Nanna Skodborg Merrald.       

"En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser” er den første af en serie af bøger om uddannelse af hest og rytter, skrevet af dressurdommer, rytter og underviser Karina Watson Olsen."  

Køb bogen med dankort ELLER bestil bogen på Webshop og betal med mobilePay til 23 29 01 54.

En fantastisk lektørudtalelse 😀

"En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser" har fået en super flot Lektørudtalelse og er derfor nu også til at låne på landets biblioteker.

I lektørudtalelsen står der bl.a.:"Entusiastisk godbid af en instruktiv hestebog til begyndere og ryttere, der gerne vil inspireres og skærpe deres ridefærdigheder."
"Dejlig dressurbog, hvor forfatterens kærlighed og respekt til de heste hun har fornøjelsen af at omgås tydelig mærkes."
"En hestebog med lånere på alle biblioteker."      

Bogen sælges også som e-bog ved mit forlag EgoLibris www.egolibris.com


Ja tak til guiden "Sådan rider du din hest med halve parader", tips og stærke tilbud til dig og din hest!


 

Kunderne siger om "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser"


"Jeg synes det er en rigtig god bog. Afsnittet med temposkift er super godt og det virker  Du skriver i et godt sprog og uanset niveau, kan alle være med. Også selvom man har redet i mange år."

C.B. Dressurrytter


 "Jeg lånte ved et tilfælde din bog på biblioteket i forbindelse med, at jeg søgte undervisningsmateriale til ridning for børn fra 5 år. Jeg nåede ikke at læse mange sider i din bog før, jeg sad med følelsen af, at jeg ikke havde lyst til at aflevere den tilbage. Jeg måtte bare eje denne bog. Du skriver i et sprog, der er så forståeligt for alle og din måde at beskrive, hvordan man bruger hjælperne er helt fantastisk. Hvem skulle have troet, at noget så simpelt som at trække maven ind, holde den neutral eller puste maven ud, kan gøre den store forskel, MEN DET GØR DET!!! Hold lænden an - giv efter i lænden - ret dig op ..... læreren råber og råber og man bliver mere stiv i kroppen og det hele går galt ... MEN med din bog giver alting pludselig mening.

At eje denne bog er et must. Det er ikke en bog man læser og lægger væk. Den er et leksikon, der hives frem igen og igen til konstant udvikling og forståelse af mig selv som rytter og hesten som partner.

Jeg har skader i ryggen fra nakken og ned, samt gigt i alle led, og har haft svært ved at finde kræfterne og balancen i at bruge hjælperne, men med din bog er der så meget håb forude. Jeg kan næsten ikke vente på din næste bog med dressur fra jorden. TAK FORDI DU HAR VILE DELE DIN VIDEN, ERFARING OG IKKE MINDST DINE HISTORIER MED ALLE OS ANDRE!!" 

D. C. Dressurrytter


"Jeg vil gerne sige tusind tak for, at du har skrevet en god, konkret og meget praktisk bog. Selvom jeg ikke har læst den helt til ende endnu, så har jeg allerede brugt flere af dine øvelser. Og de har virkelig fungeret for mig!"

S.L.F. Dressurrytter


"Jeg har nu læst din skønne bog 4 gange på to uger og har bedt om fornyelse af lånet på biblioteket... den bog skulle jo være skrevet for mange år siden ... "

B.A. Dressurrytter


Så modtog jeg din skønne bog, nåede lige at læse lidt af den i aftes og i morges. TUSIND TAK!!!

Jeg synes allerede, jeg har lært af den og jeg er sikker på, at den kan hjælpe rigtig mange.
L.A. Rytter på islandsk hest, B-instruktør

Jeg er vild med din bog "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser" og synes det kunne være fedt om der kom lidt flere "halve parader" ind i islænder verdenen 🙂jeg har brugt det med de tre positioner i sædet til undervisning af en lille flok piger, jeg underviser herhjemme. Det er nemt for dem at forstå".

M.D.B, Rytter på islandsk hest og underviser 


 En rigtig god bog som mange ryttere kan have glæde af. Især Karina Watson Olsen´s syn på dressuren som metode til bedre holdbarhed for hesten. Og ikke mindst som en reminder, om at se hesten som det flugtdyr den er.

K.L.B. Forfatter og dressurrytter  


Jeg blev omgående fanget af hendes fantastiske historie, hendes indsigt og forståelse for hestens adfærd og sprog – noget, hun kyndigt omsætter i sin måde at få rytteren til at kommunikere med hesten via sine hjælpere og som på forunderlig vis gør selv meget svære øvelser betydeligt nemmere. ..... Hun har en helt enestående evne til at møde hest og rytter præcis der, hvor de er, og til at være postivt kontruktiv omkring ekvipagen.

E.G. Direktør for forlaget EgoLibris, Dressurrytter