Mine egne heste

Jeg rider og træner selv mine egne heste. Jeg modtager undervisning og deltager på kurser både som tilskuer og som rytter. Flere har spurgt om man kan komme og få undervisning på mine heste. Det tilbyder jeg desværre kun yderst sjældent. Når du skal modtage undervisning eller ride kurser ved mig, skal du altså selv medbringe egen eller lånt hest. Men ved mine clinics bruger jeg mine egne heste til at demonstrere mine metoder, systemer og teknikker, og her vil der blive rig mulighed for at få flere ahaoplevelser med sig hjem.

Wincent

Wincent købte jeg som 2-års, og vi har oplevet ufattelig meget sammen i de 19 år, jeg fik lov at have ham.

Fra han var 4-10 år red vi en masse dressurstævner. Vi opnåede i den periode over 50 placeringer og allerede som 6 års blev Wincent B-hest i dressur. Vi havde også en stærk teamspirit og blev bl.a. distriktsmestre for hold to år i træk. Da han var 9 år gammel debuterede vi i middelsvær dressur og udviklingen fortsatte indtil 1999, hvor jeg kom alvorligt til skade i en ride ulykke. Nu fulgte en lang og sej, men også utrolig lærerig periode med træning fra jorden, og jeg kom heldigvis også til at ride ham igen. I 2004 red vi middelsvær ved nogle små lokale stævner, og de følgende år fortsatte vores uddannelse og udvikling. Vi skulle debutere i svær dressur, da jeg i 2006 kom ud for en grim færdselsulykke. Igen kæmpede jeg mig tilbage i sadlen, men kom dog aldrig helt på toppen igen. I mellemtiden var Wincent også blevet 19 år, og hans bagben protesterede i træningen. Jeg gav ham en velfortjent pension, og han nød sit otium herhjemme på gården til han blev 21 år.

Tvistur fra Fjalli

Efter at have haft en islandsk hest og rytter til dressurundervisning og senere den islandske hest i træning, blev jeg meget varm på ideen om at have min egen islandske hest. 

Da min daværende pensionerede dressurhest Wincent blev alvorlig syg og blev indlagt på landbohøjskole, lånte jeg en islandsk hest et par dage som selskab for min unge dressurhest Lady. Da jeg senere begyndte at se på islandske heste til mig selv, dukkede denne dejlige hest op igen, og han blev min d. 2.april 2009.

Tvistur er født på Island i 2002 og kom til Danmark i 2005. Han er 140+ cm i stang. Jeg købte ham som 7 årig, hvor han var det man kalder gangsat. Tvistur er 5 gænger, og selvom jeg ikke er blevet bidt af gangarten pas, har jeg lært en masse af denne gangart også, og hvorledes jeg kan bruge dette i alt andet arbejde med ham.  

Far: Hõrgull fra Stedja
Mor: Perna fra Fjalli
Morfar: Baugur fra Fjalli  

Han er min stjerne her på jord og han har givet mig livsglæde, mod og selvtillid igen 😀

Jeg rider ham på tur og bane. Han er så ufattelig tillidsfuld og stoler fuldt ud på mig. Han er ikke bange for noget og ELSKER at komme ud i verden. Jeg rider, træner og uddanner ham som mine andre heste gennem tiden. 

Jeg har startet enkelte stævner på ham og også fået rosetter med hjem 😉
 
 

Vincent fra Stettekær

Jeg havde i lidt tid kigget efter en islandsk hest mere til mig. Denne gang skulle det være en 4 gænger. Mange kig senere og på et tidspunkt, hvor jeg ellers var indstillet på at sætte søgningen lidt i bero, kom Vincent ind i mit liv... igen. Første gang jeg hørte om ham var faktisk i 2012, da han netop var blevet tilredet. Nu dukkede han op igen, og jeg var forelsket efter min første ridetur. Jeg prøvede ham flere gange, og i midten af juli 2014 blev han min 😀 Jeg er meget glad for ham, og ham og Tvistur har det rigtig godt sammen. De gør mig tilsammen til en bedre rytter og underviser.

Vincent er født i Danmark i 2007, han er efter Gumi fra Strandarhôfti, Vincents mor er Vaka fra Arnakke, og morfaren er Feykir fra Søtofte. Han er 140+ i stang. Han har et dejligt sind, er modig og arbejdsvillig og hviler meget i sig selv. Og så er han, synes jeg jo, gudesmuk med et fantastisk udtryk, og endnu mere under rytter.Jeg glæder mig meget til fremtiden sammen med ham

Vincent stævnedebut i dressurdisciplinen Gædingafimi Januar 2020

Vincent Gædingafimi November 2020

Vincent i Gædingafimi November 2021