Rytter, Underviser, Dressurdommer, Forfatter og Foredragsholder         

Jeg hedder Karina Watson Olsen. Jeg er født i 1970, og jeg bor i dag med min mand og vores dyr på et dejligt landsted, som vi købte og istandsatte i 2004 . Jeg arbejder i dag med mit drømmejob som forfatter, foredragsholder og underviser.           
 
Jeg har haft hest og redet siden jeg var 6 år gammel. Jeg har redet dressur og spring det meste af min barndom, men allerede som ung blev jeg speciel glad for dressuren. Jeg har været konkurrence rytter det meste af mit liv, været dressur dommer i over 10 år og undervist i dressur siden jeg var 17 år gammel. Jeg toppede min egen dressurkarriere på svær niveau med min dejlige vallak Wincent. Wincent havde jeg i 19 år.
 
Et liv med udfordringer og sejre
En ride ulykke i 1999 fra selvsamme skønhed, gav mig et brud på ryggen og en lang og sej periode fulgte med genoptræning og at lære at leve igen trods smerter, gener og men. En færdselsulykke nogle år senere, satte mig igen på stand by og jeg måtte endnu engang rejse mig og finde mod, vilje og styrke. Nogle meget svære perioder i mit liv, som dog også har givet mig en livserfaring og styrke, og en endnu mere unik forståelse og bevidsthed om mig selv som menneske, som rytter, som dressurdommer og som underviser.  
Jeg havde viljen til at lære at ride Wincent igen, og jeg ville mestre alt det, jeg før havde kunnet med ham og mere til. Det lykkes mig, og det er de mange års erfaring, der blandt andet ligger til grund for min virksomhed En Halv Parade i dag. 
             
Islandske heste             
I 2007 kom de islandske heste og deres ryttere også til, og i 2009 fik jeg også selv en islandsk hest at ride. Det er siden blevet til flere af slagsen og træningen også af disse skønne heste, har i den grad været med til at give mig en endnu bedre forståelse for arbejdet med hestene generelt og endnu flere stærke erfaringer i, hvorledes dressurens mange opgaver og øvelser gavner hestenes smidighed, styrke og holdbarhed, og skaber en uvurderlig samhørighed imellem hesten og mennesket.  
            
Mit kald i livet
Jeg er dybt passioneret for at videregive mine erfaringer, indsigter og lærdomme til alle, der finder glæde og gavn derved. Jeg brænder for at hjælpe andre, og jeg finder en enorm glæde ved at være med til at uddanne og udvikle hest og rytter. Jeg vil gøre mit for at bidrage til at højne niveauet og gøre rytterne endnu dygtigere. Jeg vil hjælpe hesten gennem dressur arbejdet til større smidighed, styrke, glæde og holdbarhed. Jeg ønsker at gøre en forskel for heste og mennesker, og jeg elsker at opleve den specielle samhørighed, der opstår mellem hest og menneske, når de opnår den sande forståelse, tillid og respekt imellem dem. At motivere og inspirere andre hesteglade mennesker er en livsvej for mig. En Halv Parade er blevet mit hjertebarn.    
 

Vil du være en del af En Halv Parade?
Modtag en eller flere af mine guides
 
Klik på linket til den eller de guides, der har din interesse, tilmeld dig nyhedsbrevet og Husk at markere i den lille boks og klikke ja tak, så modtager du guiden og mit månedlige Tip til dig og din hest. 

Med venlig hilsen

Karina Watson Olsen