At deltage på kursus 1 eller flere dage er yderst effektivt for rytterens og hestens udvikling. Hvert kursus er helt unikt, fordi indholdet af kurset tilrettelægges og gennemføres helt efter deltagernes ønsker og behov.

Ved den individuelle undervisning bliver tiden og opmærksomheden helt og aldeles din og din hests. Og ved teorien falder mange ting på plads i forståelsen og i udførelsen. Det kan endvidere være meget lærerigt at følge de andre deltageres undervisning.

Indimellem tilbyder jeg kurserne/clinics herhjemme, men kurserne kan selvfølgelig også foregå ude, hvor din hest bor. Ved hvert kursustype fremgår det, hvor mange der kan deltage, og allerede planlagte kurser, der er åben for udefrakommende - annonceres nederst.   

Dressurkursus

Dressurarbejdet med hestene er med til at bevare vore heste sunde og raske. Hesten bliver løsgjort, smidig og styrketrænet, og hestens eventuelle skævheder udlignes. Når dressurarbejdet med hestene udføres i samarbejde med hesten, opnår vi endvidere heste med stor arbejds- og livsglæde.

Et Dressurkursus består først af fremmest af dressurundervisning, hvor hver rytter rider 30 minutter eller 40 minutter.

Teori/foredrag kan med fordel også indgå og foregår typisk i en rytterstue på stedet.

Endelig kan der også indgå træning fra jorden (rytter og/eller hest). Som fælles eller individuel træning. 

Min bog "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser" danner grundlag for dette kursus.

Der kan aftales 1 eller flere dages kursus.

Der er plads til 4-12 ryttere pr. dag, og der må gerne åbnes for tilskuere.

Dressur med begge ben på jorden

Dette kursus indledes typisk med teori/foredrag og efterfølges af individuelle undervisningslektioner a 30 minutter.

Dressurarbejdet med hestene er med til at bevare vore heste sunde og raske. Hesten bliver løsgjort, smidig og styrketrænet, og hestens eventuelle skævheder udlignes. Når dressurarbejdet med hestene udføres i samarbejde med hesten, opnår vi endvidere heste med stor arbejds- og livsglæde.

Dressuren indebærer forskellige opgaver og øvelser, som med stor fordel kan indøves/trænes fra jorden, før eller sideløbende med ridningen.

Vi vil således blandt andet komme til at arbejde med overgange, temposkift, schenkelvigninger, versader, traversader og vendinger. Vi træner hestene for hånd og i longe.

Dressur med begge ben på jorden, giver en endnu bedre forståelse og koordinationsevne for hesten og rytteren. Rytteren ser hesten arbejde fra jorden, og det giver en større indsigt i, hvorledes hesten reelt bevæger sig i gangarterne, i opgaverne og i øvelserne. Hestens (og rytterens) svagheder og styrker spottes nemt, og det er til stor gavn i den videre udvikling af begge parter.

Endelig opnår man som rytter en god forståelse for hestens adfærd og reaktionsmønstre, man viser hesten sit lederskab, man får en herlig følelse af samhørighed og der skabes "en fælles boble" af ro og tryghed, som er guld værd også, når man rider hesten.

Min bog "Træn din hest fra jorden" danner grundlag for dette kursus.

Der er plads til 4-12 ryttere pr. dag, og der må gerne åbnes for tilskuere.

Dressurarbejde for Ryttere på Islandske Heste

Dressurarbejdet gavner den islandske hest til bedre løsgjorthed og styrke. Mange af dressurens opgaver og øvelser har direkte indflydelse på gangarternes takt og tempo. Hesten opnår bæring på sin bagpart, en bedre styrke og smidighed i ryggen, og deraf lethed af forparten med evnen til at placere sig eftergivende foran det lodrette plan. Et supplement af dressurarbejde, også på den islandske hest, har stor indflydelse på hestens velvære, arbejdsvilje, sundhed og holdbarhed.

Kurset er yderst attraktivt for såvel den daglige træning som for konkurrencerytteren.

Siden 2007 har jeg undervist i dressur også på de islandske heste. I 2009 købte jeg min første islandske hest, Tvistur, som er 5 gænger. Og i 2014 købte jeg Vincent, som er 4 gænger.

Kurset består af individuel undervisning, men der kan efter ønske også aftales teori og fællestræning.

Mine 2 bøger i en halv parade serien "Fra god grundridning til de lette dressurklasser" og "Træn din hest fra jorden" er gode at få den basale detaljerede læring fra også i arbejdet med de islandske heste. 

Der er plads til 4-12 ryttere, og der må gerne åbnes for tilskuere.

Programtræningskursus

Dette kursus handler om programtræning og forbedring af øvelserne.

Kurset henvender sig til konkurrence dressur ryttere på alle niveauer.

Undervisningen foregår som eneundervisning (30 minutter), hvor hver ekvipage rider de dressurprogrammer, der er aktuelle for den enkelte.

Jeg var dressurdommer i 10 år og genoptog min dommergerning igen for et par år siden. Jeg oplevede dog ofte, at jeg hellere ville ud og undervise, og jeg valgte derfor at prioritere min tid til undervisning, kurser, foredrag, clinics og ikke mindst mit forfatterskab.

Baggrunden for dette kursus er dels mine erfaringer som dressurdommer. Men også min tid med Wincent, min varmblodsvallak, som jeg havde i 19 år, og som jeg uddannede fra unghest gennem Let dressur til Middelsvær dressur og senere igen til Svær dressur.  

Min bog "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser" bidrager i den grad også til dette kursus.   

Der kan med fordel kobles fælles teori på før eller/og efter undervisningen.  

Der er plads til 4-12 ryttere, og der kan åbnes for tilskuere. 

Dressurkursus - For undervisere

"Havde jeg da bare lært dette fra start". Den udtalelse hører jeg ofte fra mine ryttere, når jeg underviser dem.

Jeg var kun 17 år gammel, da jeg fik mit første lønmodtagerjob som underviser i dressur og spring. Jeg ville ønske, at jeg dengang havde haft de erfaringer, som jeg har idag. 

På dette kursus deler jeg mine erfaringer gennem de sidste 35 år som underviser, rytter og dressurdommer.

Lærebøgerne er "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser." og "Træn din hest fra jorden". 

Kurset består af teori, samt undervisning af andre ryttere.

Der findes ufattelig mange måder at ride og undervise på. Min måde at gøre det på er fuldstændig unik - men trods alt blot een af mange. Kurset er derfor tænkt som inspiration og supplement til det du, som underviser, allerede bruger i det daglige.  


  Vil du høre mere om mulighederne for et kursus ved dig så kontakt mig på på 23290154 eller mail på Karina@EnHalvParade.dk


 Modtag en eller flere af mine guides

 

 Klik på linket til den eller de guides, der har din interesse, tilmeld dig nyhedsbrevet og Husk at markere i den lille boks og klikke ja tak, så modtager du guiden og mine Tips til dig og din hest.