Dressur for Samhørighed, Smidighed og Styrke

Et foredrag om god grundridning for alle, der ønsker at bruge dressurarbejdet til at løsgøre, styrke og stimulere deres hest, samt styrke samhørigheden med hesten. For at bevare eller forbedre hestens takt, løsgjorthed, accept af biddet (kontakt), spændstighed, ligeudretning og samling. For et godt samarbejde med hesten og en gensidig tillid og respekt. For at bygge det stærke fundament, der er så afgørende for hestens og rytterens videre uddannelse og udvikling.

Med udgangspunkt i dressurarbejdets formål og principper, hestens natur og menneskets fysik og indvirkningsmuligheder kommer vi igennem en række effektive opgaver til forbedring af øvelsernes udførelse og den indflydelse dressurarbejdet har på hestens udvikling.

Formålet med dressur er at gymnasticere hestens muskler, led og sener og give hesten smidighed og styrke til, at den kan bevæge sig i balance og i fuld harmoni med sin rytter. At hesten er rolig, villig, eftergivende, smidig og løsgjort, og at hest og rytter udstråler tillid, opmærksomhed og respekt vidner om et korrekt dressur samarbejde mellem hest og rytter.

 • Hvordan kan dressuren bruges til at smidiggøre og styrketræne hesten.

 • Grundpillen i dressur – den halve parade. Hvorfor og hvordan.

 • Træningsskalaen/Uddannelsesskalaen – vores fælles sprog.

 • Opstilling og indvirkning – hjælpernes finhed og effektivitet.

 • Træning af hesten fra jorden - et uvurderligt supplement.
 • Samhørighed og samarbejde med din hest - det rigtige match. 

Mine bøger "En Halv Parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser" og "Træn din hest fra jorden" danner grundlag for dette foredrag.

 

Rytterens Bevægelighed, Placering og Indvirkning

De halve parader skal mestres, når hesten skal udvikles og uddannes via de mange øvelser i dressur. Rytteren må sidde i egen balance og følge hesten i dens bevægelser, så indvirkningen kan foregå med fine og effektive hjælpere og uden synlig anstrengelse fra rytteren. Brugen af sædet, schenklerne, hænderne og vægtfordelingen, samt rytterens bevægelighed, placering og indvirkning har afgørende direkte betydning på hestens måde at bevæge sig på. Timing er essentielt i ridningen af hesten, og derfor er en god kropsbevidsthed og en udvikling af rytterens motoriske evner en gave for den, der ønsker at ride hesten.  

 • Hvordan kan vi nemmest følge hestens bevægelser.
 • Hvordan kan vi alene ved hjælp af vores bevægelighed i sædet indvirke på hesten.
 • Hvordan kan vi effektivt bruge vores placering på hesten, og hvad har en lynlås og en lommelygte med dressur at gøre.
 • Hvordan kan vi sidde med en flot opstilling, og hvordan kan vi ride med fine og effektive hjælpere.
 • Hvorfor og hvordan rider vi hesten med halve parader. 

Med udgangspunkt i bogen "En halv parade - fra god grundridning til de lette dressurklasser" vil dette foredrag tage dig med gennem såvel teori som praksis.

 

Dressurrytter på Islandsk Hest

Siden 2007 har jeg også undervist ryttere i dressur på deres islandske heste. I 2009 fik jeg selv min første islandske hest (5 gænger),og i 2014 blev jeg ejer af endnu en islandsk hest (4 gænger). Jeg ELSKER at ride den islandske hest. Og jeg og mine islandske heste nyder godt af min teknikker og metoder fra mine mange år som dressurrytter og dressurdommer. I dette foredrag deler jeg mine mange års indsigter og erfaringer som dressurrytter på islandsk hest. 

 • Hvordan de islandske heste kom ind i mit liv, hvilken betydning de har haft på mig som rytter, menneske og underviser, og hvad jeg til stadighed lærer af træningen og ridningen af de islandske heste til brug på heste og ponyer - og omvendt.
 • Hvorfor er det sværere at ride de islandske heste end heste og ponyer, og hvorfor er det nemmere, og hvordan kan vi se med på sidelinjen i hinandens verdner og blive dygtigere ryttere. 
 • Kan vi bruge Træningsskalaen/Uddannelsesskalaen som fælles sprog. 
 • Virker dressurens grundpille - den halve parade - på en islandsk hest, og hvordan udfører jeg en halv parade.
 • Hvilke dressurøvelser er gavnlige for hestens smidighed, styrke og takt, og hvordan gør jeg helt nøjagtig.  

Dette foredrag er for alle ryttere - på islandske heste, heste og ponyer - med interesse for dressuren som redskab til samhørighed, smidighed og styrke.

 

Dressur med Begge Ben på Jorden

Foredraget for alle, der ønsker at træne deres hest fra jorden i dressurens mange opgaver og øvelser. Træningen vil hjælpe hesten til løsgjorthed, smidighed og styrke. Det vil stimulere hesten såvel fysisk som mentalt og give hesten en klart forbedret evne til at koordinere sine bevægelser. For føreren (rytteren) vil træningen af hesten fra jorden give en stærk samhørighed med hesten og den gensidige tillid og respekt skærpes. Men det vil også give mennesket en helt unik mulighed for en endnu bedre forståelse for, hvad formålet med dressurens opgaver og øvelser er, hvad hesten helt nøjagtigt skal gøre, og hvordan vi alene med vores bevægelighed, placering og indvirkning kan træne hesten med finhed og effektivitet også fra jorden. Dressur træning af hesten fra jorden er en fantastisk træningsmulighed for hest og menneske. Her er der mulighed for at få masser af redskaber med hjem til en enestående træning af hesten og som et uvurderligt supplement til ridningen af hesten.

 • Hvordan kan vi med dressurarbejdet fra jorden styrke vores forhold til hesten, opnå en helt unik samhørighed og gøre vores indvirkning fin og effektiv. 
 • Hvordan kan vi bevare vores heste smidige, stærke og holdbare.
 • Hvorfor kan vi med fordel træne schenkelvigninger, vendinger, versader og traversader fra jorden. Og hvordan gør vi.
 • Hvad er Longetrekanten TM, og hvordan bruges denne som et helt specielt træningsredskab i longearbejdet af hesten.   
 • Hvorledes kan arbejdet fra jorden give rytteren en fornyet forståelse og uvurderlige redskaber i den fortsatte træning og udvikling af hest og rytter.
 • Hvorfor har arbejdet fra jorden så stor en positiv indflydelse på hestens arbejdsvilje og på det gode samarbejde mellem hest og menneske.

Min bog "Træn din hest fra jorden" danner grundlag for dette foredrag.

En Halv Parade i Livet

Dette er mit meget personlige, selvbiografiske og hudløst ærlige foredrag. Om at falde af hesten og komme alvorligt til skade. At tackle den nye følelse af frygt og usikkerhed. At lære at leve med mén, begrænsninger og kroniske smerter. Om pludselig at blive bange for hesten og bange for at ride - bange for at komme til skade -  bange for at leve. At lære at acceptere det nye liv, se mulighederne og ikke nødvendigvis forsøge at få det gamle liv igen. Om at få det bedste ud af det. Og komme op på hesten igen.


 

 Kontakt mig på Karina@EnHalvParade.dk eller telefon 23 29 01 54


  Modtag min guide "Sådan rider du din hest med halve parader"


 

Kunderne siger:


Tak for et fantastisk foredrag igår - det er længe siden, at jeg har grædt af grin. 🤣

Du ramte spot-on og fik sat ord på alle problematikkerne: rideangst, pilotfejl, stævne undren og meget meget mere.

Det var simpelthen så godt.
Og som bonus kørte jeg hjem fra dit foredrag og var topmotiveret til, at kaste mig ud i jordarbejde og ridning igen.

M.M.B. Deltager ved foredraget "Dressur Rytter på Islandsk Hest"


 

Du gjorde det virkelig godt, med stor indlevelse, kompetence og ikke mindst humor. Og så ramte du hovedet på sømmet så mange gange, at jeg personligt gik derfra med en stor aha-fornemmelse. Min hest og jeg vil glæde os til at få undervisning af dig, når du en dag kommer til området. 

S.F. Deltager ved foredraget "Dressur Rytter på Islandsk Hest"


 

Tak for et underholdende og lærerigt foredrag - har selv været turen igennem fra middelsvær dressur til en islænder der blander gangarter og ikke mindst krøller sig sammen. 

C.M.K. deltager ved foredraget "Dressur Rytter på Islandsk Hest"


 Jeg må jo nok indrømme jeg aldrig har været sådan rigtig “bidt” af arbejdet fra jorden. Men det er jeg NU! Der er ingen tvivl om det kan hjælpe hest og rytter med at blive en bedre equipage og jeg glæder mig til at komme igang

M.H., deltager ved foredraget "Dressur med begge ben på jorden"


 Tak for et inspirerende og meget levende foredrag. Man kan ikke undgå at blive grebet af det.

Jeg er én af dem, som via Karinas on line kursus - Træn din hest fra jorden - allerede har implementeret træningen fra jorden som et supplement til ridningen (og vi træner det løbende og modtager også undervisning i det), og det kan altså på det varmeste anbefales. Der er SÅ meget bonus at hente, hvis man går helhjertet ind i at implementere Karinas principper. Hun har simpelt hen styr på sit shit...hvis man må bruge sådan et udtryk 😁😁

F.E.B., deltager ved foredraget "Dressur med begge ben på jorden"


 Tak for et godt og spændende foredrag. 🙂

N.M.J, deltager ved foredraget "Dressur med begge ben på jorden" 


Tak for et inspirerende foredrag 👍😀

K.L.N., deltager ved foredraget "Dressur med begge ben på jorden"


1000 tak for oplevelsen til et forrygende og meget profesionelt foredrag. Tak for oplevelsen sammen med dig og din rejse gennem dit liv med glæde og udfordringer. Dit troværdige ærlige dig og dit fantastiske budskab, kan kun inspirere andre på deres vej.

J. og H.K.H.deltager ved foredraget "En halv parade i livet"


 Islandshesteklubben SKAGI i Kalundborg havde igår aftes inviteret Karina ud til at holde foredrag for klubbens medlemmer. Vi fik på allerbedste og sjoveste vis genopfrisket de vigtigste grundelementer i omgangen med vores elskede heste. Man kan mærke at Karina brænder for at øse ud af sin vidtfavnende erfaring og at hun elsker at holde foredrag. Formidlingen var underholdende og levende og et af Karinas helt særlige talenter er at formidle kompliceret teori på en let tilgængelig og forståelig måde. Brug af historier fra Karinas eget heste-liv, billeder, metaforer og små øvelser, gjorde at vi der deltog hele tiden blev underholdt, oplyst og holdt "til ilden". Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi inviterer Karina forbi til at overøse os med hendes mange guldkorn og jeg ved at vi i SKAGI er rigtig mange, der venter i spænding på Karinas næste bog - og den der kommer efter den
J.F.Rytter og deltager på foredraget "En Halv Parade - Dressur til Hest og fra Jorden"