Kurser

At deltage på kursus en eller flere dage er yderst effektivt for rytterens og hestens udvikling. Hvert kursus er helt unikt, fordi indholdet af kurset tilrettelægges og gennemføres helt efter deltagernes ønsker og behov.

Ved den individuelle undervisning bliver tiden og opmærksomheden helt og aldeles din og din hests. Og ved teorien falder mange ting på plads i forståelsen og i udførelsen. Det er endvidere meget lærerigt at følge de andre deltageres undervisning.

Jeg udbyder følgende kurser:

Dressur kursus

Dressur fra jorden

Programtræning

Dressurarbejde for ryttere på islandske heste

For undervisere 

 

Dressur kursus

Dressurarbejdet med hestene er med til at bevare vore heste sunde og raske. Hesten bliver løsgjort, smidig og styrketrænet, og hestens eventuelle skævheder udlignes. Når dressurarbejdet med hestene udføres i samarbejde med hesten, opnår vi endvidere heste med stor arbejds- og livsglæde.

Et Dressurkursus består først af fremmest af dressurundervisning, men teori/foredrag kan med fordel også indgå.


Min bog "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser" danner grundlag for dette kursus.

Der kan aftales en eller flere dages kursus.

Dressurkursus Katharina og Star-girl
Foredrag Dressur med begge ben på jorden Wincent og Karina

Dressur fra jordenDressur indebærer forskellige opgaver og øvelser, som med stor fordel kan indøves/trænes fra jorden, før eller sideløbende med ridningen.

Vi vil således blandt andet komme til at arbejde med overgange, temposkift, schenkelvigninger, versader, traversader og vendinger. Vi træner hestene for hånd og i longe.

Dressur fra jorden giver en endnu bedre forståelse og koordinationsevne for hesten og rytteren. Rytteren ser hesten arbejde fra jorden, og det giver en større indsigt i, hvorledes hesten reelt bevæger sig i gangarterne, i opgaverne og i øvelserne. Hestens (og rytterens) svagheder og styrker spottes nemt, og det er til stor gavn i den videre udvikling af begge parter.

Endelig opnår man som rytter en god forståelse for hestens adfærd og reaktionsmønstre, man viser hesten sit lederskab, man får en herlig følelse af samhørighed og der skabes "en fælles boble" af ro og tryghed, som er guld værd også, når man håndterer hesten i det daglige og rider hesten.

Min bog "Træn din hest fra jorden" danner grundlag for dette kursus.

ProgramtræningDette kursus handler om programtræning og forbedring af øvelserne.

Kurset henvender sig til konkurrence dressur ryttere på alle niveauer.

Undervisningen foregår som eneundervisning, hvor hver ekvipage rider de dressurprogrammer, der er aktuelle for den enkelte.

Baggrunden for dette kursus er dels mine erfaringer som dressurdommer gennem 10 år. Men også min tid med Wincent, min varmblodsvallak, som jeg havde i 19 år, og som jeg uddannede fra unghest gennem Let dressur til Middelsvær dressur og senere igen til Svær dressur.  

Min bog "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser" bidrager i den grad også til dette kursus.   

Der kan med fordel kobles fælles teori på før eller/og efter undervisningen.  

Programtrænings kursus Katharina og Star-girl
Dressur for ryttere på islandske heste

Dressur for Ryttere på Islandske HesteDressurarbejdet gavner den islandske hest til bedre løsgjorthed og styrke. Mange af dressurens opgaver og øvelser har direkte indflydelse på gangarternes takt og tempo. Hesten opnår bæring på sin bagpart, en bedre styrke og smidighed i ryggen, og deraf lethed af forparten med evnen til at placere sig eftergivende foran det lodrette plan. Et supplement af dressurarbejde, også på den islandske hest, har stor indflydelse på hestens velvære, arbejdsvilje, sundhed og holdbarhed.

Kurset er yderst attraktivt for såvel den daglige træning som for konkurrencerytteren.

Siden 2007 har jeg undervist i dressur også på de islandske heste. I 2009 købte jeg min første islandske hest, Tvistur, som er 5 gænger. Og i 2014 købte jeg Vincent, som er 4 gænger.

Kurset består af individuel undervisning, men der kan efter ønske også aftales teori og fællestræning.

For undervisere

"Havde jeg da bare lært dette fra start". Den udtalelse hører jeg ofte fra mine ryttere, når jeg underviser dem.

Jeg var kun 17 år gammel, da jeg fik mit første lønmodtagerjob som underviser i dressur og spring. Jeg ville ønske, at jeg dengang havde haft de erfaringer, som jeg har i dag. 

På dette kursus deler jeg mine erfaringer gennem de sidste 36 år som underviser, rytter og dressurdommer.

Lærebøgerne er "En halv parade - Fra god grundridning til de lette dressurklasser." og "Træn din hest fra jorden". 

Kurset består af undervisning af kursusdeltagerne, teori og videogennemgang, samt sparring på undervisning af deltagernes elever.

Der findes ufattelig mange måder at ride og undervise på. Min måde at gøre det på er fuldstændig unik - men trods alt blot een af mange. Kurset er derfor tænkt som inspiration og supplement til det du, som underviser, allerede bruger i det daglige.  

Kursus for undervisere
 • En Halv Parade

  “Helt uden forkundskaber om de tilstedeværende heste og ryttere gik Karina entusiastisk i gang med at undervise os - den ene efter den anden. Uanset hvilket niveau den rytter, hun underviste, var på, var entusiasmen lige stor. Hun har en helt enestående evne til at møde hest og rytter præcis der, hvor de er, og til at være positivt kontruktiv omkring ekvipagen. Får du nogensinde muligheden for at deltage på et dressurkursus med Karina - så gør det!”

  Dressurrytter, avler af DV heste og ejer af forlaget Egolibris

 • En Halv Parade

  “Jeg har de sidste 2 år modtaget undervisning af Karina Watson.
  Det hele startede med at jeg deltog i et foredrag, hvor Karina fortalte om sin vej med heste og hendes inspiration til ridningen. Det vakte min nysgerrighed og siden har jeg jævnligt modtaget undervisning.

  Karina formår at fange mig nøjagtigt der hvor jeg er den dag med mig selv og hesten. Hun formidler sin viden på en skøn og meget uhøjtidelig måde som er meget inspirerende og motiverende.
  Jeg og vores hold håber at dette skal fortsætte det kommende forår/sommer.

  Hun har mine varmeste anbefalinger uanset hvilken hest du rider og hvor du er i dit ride karriere forløb.”

  Kratgaarden, Slangerup

 • En Halv Parade

  “Efter at havde læst 10 sider i Karinas bog .. "en halv parade" kunne det slet ikke gå stærkt nok med at få hende her til Jylland. For aldrig havde jeg siddet med lige netop denne følelse af WAAAAUUUUUU - hende her MÅ jeg simpelthen opleve.

  Lidt tid senere havde jeg så fornøjelsen af at få Karina over, hvor hun startede fredag aften med at holde foredrag, og de to dage efterfølgende red vi undervisning. Det var en fantastisk og utrolig lærerig weekend for os, som var med. At kunne bruge teori og praksis sammen vil jeg helt klart anbefale. Jeg sad efter første undervisning med tårer i øjnene af bare glæde, for i 8 år havde alle andre sagt til mig, at jeg aldrig ville kunne ride min kæmpe hest, så lille og med så korte ben som jeg havde. Men efter blot 20 min med Karina, gik han i det tempo, han skulle.

  Karina har en helt særlig unik egenskab til at se hest og rytter som en helhed og få dem til at samarbejde på bedste vis. At kunne ride sin hest med så lette hjælpere som muligt har gjort min ridning langt nemmere og sjovere. Hvis jeg kunne give hende stjerner, ville hun få alle, der kunne gives. Karina er en stjerne i sig selv. Hun er udover at være utrolig dygtig, yderst imødekommende, venlig, sød og ikke mindst så har hun en fantastisk humor.”

  Dressurrytter

 • En Halv Parade

  “Jeg har haft fornøjelsen af at deltage i flere weekendkurser med Karina Watson. Jeg har fået meget brugbare fif og kompetent undervisning, som jeg har med mig i min daglige ridning. Især indenfor dressur glimrer Karina sig. Også arbejde fra jorden er Karina god til at videreformidle.

  Kurserne har været afholdt her på Tyrevoldsdal Islandsheste, og Karina er både sød og flexibel at have boende. Mine bedste anbefalinger herfra. ”

  Tyrevoldsdal Islandsheste