Rytter, underviser, dressurdommer, forfatter og foredragsholder

Karina Watson Olsen

Jeg hedder Karina Watson Olsen. Jeg er født i 1970. Jeg har haft hest og redet siden jeg var 6 år gammel. Jeg har redet dressur og spring det meste af min barndom, men allerede som ung blev jeg speciel glad for dressuren. Jeg har været konkurrence rytter det meste af mit liv, været dressur dommer i over 10 år og undervist i dressur siden jeg var 17 år gammel. Jeg toppede min egen dressurkarriere på svær niveau med min dejlige vallak Wincent. Wincent havde jeg i 19 år.

Et liv med udfordringer og sejre

En ride ulykke i 1999 fra selvsamme skønhed, gav mig et brud på ryggen og en lang og sej periode fulgte med genoptræning og at lære at leve igen trods smerter, gener og men. En færdselsulykke nogle år senere, satte mig igen på stand by og jeg måtte endnu engang rejse mig og finde mod, vilje og styrke. Nogle meget svære perioder i mit liv, som dog også har givet mig en livserfaring og styrke, og en endnu mere unik forståelse og bevidsthed om mig selv som menneske, som rytter, som dressurdommer og som underviser.  
Jeg VILLE lære at ride Wincent igen, og jeg ville mestre alt det jeg før havde kunnet med ham og mere til. Det lykkes mig, og det er de mange års erfaring, der blandt andet ligger til grund for min virksomhed En Halv Parade i dag. 
 
Islandske heste             
I 2007 kom de islandske heste og deres ryttere også til, og i 2009 fik jeg også selv en islandsk hest at ride. Det er siden blevet til flere af slagsen og træningen også af disse skønne heste, har i den grad været med til at give mig en endnu bedre forståelse for arbejdet med hestene generelt og endnu flere stærke erfaringer i, hvorledes dressurens mange opgaver og øvelser gavner hestenes smidighed, styrke og holdbarhed, og skaber en uvurderlig samhørighed imellem hesten og mennesket.  
           
Mit kald i livet
Jeg er dybt passioneret for at videregive mine erfaringer, indsigter og lærdomme til alle, der finder glæde og gavn derved. Jeg brænder for at hjælpe andre, og jeg finder en enorm glæde ved at være med til at uddanne og udvikle hest og rytter. Jeg vil gøre mit for at bidrage til at højne niveauet og gøre rytterne endnu dygtigere. Jeg vil hjælpe hesten gennem dressur arbejdet til større smidighed, styrke, glæde og holdbarhed. Jeg ønsker at gøre en forskel for heste og mennesker, og jeg elsker at opleve den skønne samhørighed, der opstår mellem hest og menneske, når de opnår den sande forståelse, tillid og respekt imellem dem. At motivere og inspirere andre hesteglade mennesker og mærke hestenes lyst til at samarbejde er en livsvej for mig. Min virksomhed En Halv Parade er blevet mit hjertebarn.   

Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad kan En Halv Parade hjælpe mig med?

En endnu bedre forståelse for dressurarbejdet i ridningen og ved arbejdet fra jorden    

Min vision med En Halv Parade er at kunne bidrage til endnu bedre forståelse for dressurarbejdet med vores skønne heste både i ridningen og ved arbejdet fra jorden. Du vil få en masse aha oplevelser undervejs og få forbedret din forståelse for dressurarbejdets formål og principper. At ride og træne hesten og uddanne og udvikle hesten, så den bevarer og/eller forbedrer sin takt, sin løsgjorthed, accepten af biddet, spændstighed, evnen til ligeudretning og samlingsgrad.    

At modtage undervisning og inspiration fra En Halv Parade er en unik mulighed på sit område. Mange detaljer falder på plads, og du får brugbare redskaber til at fortsætte din udvikling med din hest også, når du selv rider og træner hesten i det daglige. Du vil blive udstyret med håndgribelige metoder og teknikker i forhold til din opstilling og indvirkning på hesten som rytter eller fra jorden. Og endelig vil du få en forbedret forståelse for hestens natur, bevægelsesmønstre og indlæringsevne og opnå stor forståelse for og samhørighed med hesten og bevare/skærpe den gensidige tillid og respekt. 

Udover selve ridningen af hesten er træningen fra jorden et fantastisk supplement. Dette arbejde giver en stærkere forståelse for de essentielle dressurøvelsers formål og udførelse, ligesom det vil give dig større indsigt i din hests adfærd og bevægelser. Træningen fra jorden benyttes også af mange alene for at holde hesten sund, rask, glad og holdbar, bevare den gensidige tillid og respekt, for bedre og sikrere håndtering i det daglige og for at styrke samhørigheden.  

Hvem kan deltage?

Det kan alle, der ønsker at benytte dressurarbejdet til at opnå en glad, smidig, stærk og holdbar hest. Alle der ønsker at benytte sig af dressurarbejdet for at smidiggøre, styrketræne og stimulere deres hest fysisk og mentalt. Og alle der ønsker at træne hesten (ved ridning eller fra jorden) med fine og effektive signaler, og opnå en stærk samhørighed med deres hest.

Om du er rutineret eller urutineret, amatør eller professionel. 

For dig der ønsker at udvikle dig som rytter og hesteejer.

For dig der elsker dressuren og den daglige ridning og træning med hesten.

For konkurrence dressurrytteren der ønsker at opnå bedre resultater.

For ryttere på islandske heste der ønsker at supplere sin egen og hestens uddannelse.

For skovtursrytteren, der ønsker at bevare hesten glad, smidig, løsgjort, stærk og holdbar i mange gode år.