Rytterens Opstilling og Indvirkning OK11 ROI Image

Når rytteren sidder i egen balance og kan følge hestens bevægelser, kan rytteren indvirke på hesten med fine og effektive signaler. Og i dressur er det netop den lethed og indtrykket af samarbejde mellem hest og rytter, man ønsker. Så dressuren bruges til at bevare hesten sund, rask og holdbar i mange gode år. 

Rytterens opstilling og bevidste placering af sit sæde, sin brystkasse, sine skuldre, sine arme, hænder og schenkler har afgørende betydning på hesten, og rytteren kan derfor alene med sin bevægelighed og placering indvirke på hesten. Og endelig kan rytteren indvirke på hesten med fremaddrivende, anholdende, sideførende, stillende, bøjende eller vendende hjælpere.

Dette online kursus vil skærpe din opmærksomhed, øge din bevidsthed om dig selv som rytter og give dig en helt afgørende forståelse for den samhørighed og harmoni, man ved at gøre så lidt som muligt kan have med sin hest, når man rider dressur. 

På Rytterens Opstilling og Indvirkning lærer du blandt andet:

 • Hvordan du med en øget forståelse, stærk bevidsthed og fokus på dig selv først og fremmest kan gøre din ridning endnu nemmere og sjovere.
 • At skille dine hjælpere ad så du med den rette timing kan ride din hest med lette, fine og effektive signaler. 
 • At selv små finjusteringer i din opstilling påvirker hesten, og at din hest efterligner dig. 
 • Hvor stor indflydelse din egen bevægelighed og placering har for kvaliteten af hestens gangarter og for udførelsen af de forskellige dressurøvelser.
 • Hvordan alene dit sædes bevægelighed kan gøre hesten opmærksom, men også både øge skridtlængden såvel som øge samlingsgraden.
 • Hvorfor det er vigtigt for hestens balance og for dens måde at bruge sig på, at du har et stabilt core.  
 • At bruge din opstilling til at indvirke på hesten og undgår at skulle bruge for kraftige hjælpere.   
 • Hvordan du gør dit samarbejde og samhørigheden med din hest endnu stærkere. 
 • At kombinere forskellige opgaver og øvelser og derved bliver endnu bedre til at forstå og mestre dressurens formål og principper.
 • Hvad du kan gøre for at løse typiske udfordringer i din opstilling og indvirkning. 
 • Hvorledes du kan drage uvurderlig nytte af denne forståelse i din og din hests videre uddannelse og udvikling.

Kurset består af undervisningsvideoer med indhold, som du vil kunne relatere til og reflektere over, og som vil give dig en større forståelse og bevidsthed. Heriblandt korte foredrag som teoriundervisning og masser af videoer optaget af rytter og hest på ridebanen og i ridehuset. Du får masser af opgaver og øvelser, som du skal ride på din hest, og du kan stille spørgsmål og modtage direkte hjælp af Karina undervejs.

Dette online kursus giver dig intensiv undervisning, inspiration og motivation. Du kan følge undervisningen, når det passer dig, og så ofte og så længe som du har lyst, og træne med din hest direkte efter instruktionerne. Du har fortsat adgang til undervisningen også efter, at du har gennemført kurset.

Se trailer og læs mere om kurset her! Køb adgang og deltag på kurset!
 • En Halv Parade

  “"Hvor lidt kan du nøjes med?", spørger Karina, der på dette kursus giver en fuldendt guide til din opstilling, placering og indvirkning som gør, at du som rytter får det allerbedste samarbejde med din hest.”

  Deltager på Rytterens Opstilling og Indvirkning