Rid Gode Traversader OK10 RGTV Image

I en traversade er hesten stillet i nakken og bøjet i kroppen. Den bevæger sig til samme side, som den er stillet og bøjet til.

Hestens udvendige benpar krydser ind foran og over det indvendige benpar. Hestens bagpart kommer, pga. bøjningen, til at gå indenfor det spor forparten går på.

En traversade viser meget om hestens løsgjorthed, smidighed og evne til at bære på sine bagben. Hesten skal gå med samme energi, takt, rummelighed og samling før, under og efter sidebevægelsen. Derfor kræver denne øvelse stor skulderfrihed hos hesten og samtidig evnen til at træde frem og ind under sig med det udvendige bagben.

På Rid Gode Traversader lærer du blandt andet:

  1. Hvordan du stiller og bøjer din hest og rider skulderen ind på hesten.  
  2. At bruge traversader til at styrketræne din hest og udvikle hestens evne til skulderfrihed, spændstighed og samling.  
  3. Hvordan du gør dine traversader mere udtryksfulde. 
  4. At skille dine hjælpere ad og med rette timing rider dine traversader med lette og fine signaler. 
  5. At kombinere forskellige opgaver og øvelser og derved bliver endnu bedre til at ride gode traversader.
  6. Hvor stor indflydelse din egen bevægelighed og placering har for kvaliteten af traversaderne. 
  7. Hvad du kan gøre for at løse typiske udfordringer i traversader. 
  8. Hvorledes du kan drage uvurderlig nytte af denne forståelse i din og din hests videre uddannelse og udvikling.

Kurset består af undervisningsvideoer med indhold, som du vil kunne relatere til og reflektere over, og som vil give dig en større forståelse og bevidsthed. Heriblandt korte foredrag som teoriundervisning og masser af videoer optaget af rytter og hest på ridebanen og i ridehuset. Du får masser af opgaver og øvelser, som du skal ride på din hest, og du kan stille spørgsmål og modtage direkte hjælp af Karina undervejs.

Dette online kursus giver dig intensiv undervisning, inspiration og motivation. Du kan følge undervisningen, når det passer dig, og så ofte og så længe som du har lyst, og træne med din hest direkte efter instruktionerne. Du har fortsat adgang til undervisningen også efter, at du har gennemført kurset.